Saturday, 31 August 2013

~bodybuilding: HORLEYS 100% whey protein! ~

assalamualaikum,
okay, untuk post kali ini,
nak citer untuk segmen ke 2 bodybuilding punye product,
kali ni product jenama HORLEYS
product dari new zealand,
ape yang spesel ngn produk ni?
nah tengok sendiri kayy,



yeah, protein bagi every serve, 20.1g 
kire banyak gax tu,
tapi yg paling special nye,
ni satu2 nye muscle protein shake yang ade tulis halal,
huhu
so, tanpa ragu2 lagi, bolehlah pemain ragbi islam makan mende alah ni,

mari lihat firman Allah:

"wahai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik dari apa yang terdapat di bumi dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan adalah musuh yang nyata bagimu"

2:168

makanan yang haram dalam juga telah alquran sebutkan, sikit je pun, so, bukan nye logo halal yang patut kite letak kat makanan, tapi logo yang haram, kan? if lah memang cadangan ni menjadi, alhamdulillah, seronok lah kite kat pasaraya, x payah nak cek2 sgt barang yang kite nak makan tu,
heee

lihat firman Allah:

"sesungguhnya Allah hanya mengharamkan bagimu bangkai, darah, daging babi, dan binatang yang (ketika sembelih) disebut (nama) selain Allah....."

2:173

berkait semula dengan produk ni,
harga pun x mahal,
jiran bilik aku ni beli sebijik,
die kate rm70 
kat Watson
haha
mende halal memang senang nak cari.....
insyaAllah , makan mende halal, ade la keberkatan nye tu nnti,
muscle cepat membesar ke,
heee
:)

~END OF TODAY: makanan yang syubhah adalah lebih baik di elakkan, untuk jaga darah daging kite daripada apa2 makanan yang haram~

2 comments:

  1. Owh yg produk nie ka yg bnyk laki amalkn skrg ? tp dngar kata 200 inggit lebih .. abg2 sepupu bnyk amal , body mmg pergh la tp yg nie ka diowg minum ?
    Hmm ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak je jenama lain lagi, ni sy post yg halal la, n ada banyak je yg tak halal kat luar tu, kena hati hati jugak la

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan SponSor

shopin